Krönika Nyheter

Vårens Bakslag

Öppnar ytterdörren. Mr. Frank Doodle har påkallat min uppmärksamhet. Kissnödig. Marken är vit igen. Mr. Doodle är en hund av rasen Jack Russel.
”Men va fan! Igår satt jag på altan i bara t-tröja”.

Det alltid naturliga bakslaget. Vinter och vår är som två drabanter. Två starka krafter där ingen vill ge sig. Våren kilar in sig som en smygande orm på den trötta och lite kraftlösa vintern. Snor åt sig mer och mer mark för varje minut som solen lyser på den. Den håller emot ännu, men kraften sinar. Den märker det och samlar alla sina sista krafter för att slå tillbaka med dunder och brak. Allt återgår till vinter.

Jag kan se kung Bore på sin vita tron småleende. Ett illmarigt flin.
”Än är jag stark.”

Våren slickar såren men det lyser ett leende trots sitt bakslag över ansiktet.
Sluta, ge upp! Du har inte en chans! Gå och lägg dig! Du är gammal jag är ung och utvilad. Varför ödsla dina sista krafter på ett givet förlorat slag? Vila! Du kommer att behöva dem till nästa gång det är din tur att regera. Ge plats! Nu ska jag ta över.

Mr Doodle slänger sig på rygg och rullar runt i det nya snötäcket. För honom är allt utomhus en fest. Där finns inga bakslag. Inga krig. Jag suckar när jag ser på honom. För Mr. Frank Doodle är nuet alltid en fest.
En mycket klok hund.

 

Tidigare utlagd.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *