Gotland Nyheter

Vem får sparken nu?

Det har visat sig att inte mindre än tre personer utan licens har verkat som läkare på Gotland. Hur det kunnat ske eller vem som bär ansvaret verkar ännu så länge vara höljt i dunkel. I alla fall om man får tro de uttalade som kommit från Regionens sida så här långt. Men vi får hoppas att man kommer att ta reda på det under den närmaste tiden. Man får anta att Region Gotland jobbar med en utredning av något slag.

Man får också förmoda att påföljderna för den ansvarige kommer att bli stränga. Region Gotland och sjukvårdsdirektören Maria Dalemar har tidigare i fallet med tandhygienisten Bernt Herlitz visat att man går stenhårt fram med anställda som man inte tycker uppträder korrekt.

Till skillnad mot ”fallet Herlitz” så har ett uppenbart fel begåtts här. Gotlänningar har, i alla fall i teorin, utsatts för fara när charlataner tillåts verka inom sjukvården. Man måste förstås se extremt allvarligt på det här från Regionens sida! Med tanke på att Bernt Herlitz fick sparken, hotas med ekonomisk ruin och ett eventuellt åtal så får vi förmoda att konsekvenserna för de ansvariga i fallet med fuskläkarna blir minst lika svåra.

Gotlandswebben kommer att bevaka utvecklingen och försöka få svar från de ansvariga. Var så säker kära läsare…

Mathias Hackzell
Född 1973 och uppvuxen i Visby. Boendes i Stockholm under tjugo år för att sedan återvända till Gotland 2013. Oberoende nationalkonservativ skribent med ett lokalpatriotiskt fokus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *