Nyheter Sverige

Fem punkter att förbättra välfärden i sverige

Som alla vet har Sverige under 4 år varit socialiststyrt. Och som vanligt vad det beträffar de Röd-Gröna så vill de skapa ett bidragssamhälle. Dem höjer och skapar nya olämpliga bidrag till höger och vänster ”mest vänster” och tycker skattebetalarna skall betala notan. Det gör dom i stället för att sätta människor i arbete, och det uppmuntrar snarare till att ej arbeta eller arbeta mindre. Stefan Löfven skryter om att dom skapat 100 000 nya arbeten sedan dom kom till makten. Visst 100 000 arbeten låter bra på pappret men sanningen är att de flesta av dessa är subventionerade arbeten. Jag vill i alla fall ta upp fem punkter som skulle underlätta mycket för välfärden i landet.

*Sänk skatten för företag och småföretag*

På så sätt får vi behålla våra fina och etablerade företag i landet. Många företag flyttar utomlands pga vårt orimliga skattesystem. Fler småföretagare kommer dyka upp vilket ger möjligheter till fler arbeten. Skall man betala 60% skatt på allting är risken stor att man får lägga ner inom en snar framtid.

*Avskaffa Rut och Rotavdrag*

Är nog bland det mest obegripliga bidrag som funnits. Skall skattebetalarna bidra till människors reparationer av fastigheter, bostadsrätter etc. etc.? Har man skaffat sig ett boende får man väl ändå se till att ha en budget till renovering också.

*Avskaffa barnbidraget*

Bestämmer man sig för att skaffa barn skall man ta eget ansvar och ha medel till att ta hand om dom också. Skattebetalarna skall inte behöva sponsra människors välling eller barnkläder för att dom ej kan sköta eller få sin ekonomi att gå ihop. Och människor med större medel skall heller inte kunna lagra detta bidrag på ett konto under 16-20 år och samla ihop en mindre förmögenhet på skattebetalarnas bekostnad. Det är sjukt när dessa pengar kan användas till viktigare saker i välfärden, som tex sjukvård.

*Sänk socialbidraget/Ställ hårdare krav på socialbidragstagare*

Lathet hör ej hemma i samhället och skall ej drabba skattebetalarna. Är man fullt frisk kan man söka jobb och skaffa jobb, eller starta eget. Att man skall få sitta hemma framför tv:n, knappa på mobilen, spela tv-spel och käka chips och godis dygnet runt och samtidigt kunna gå och tigga pengar av socialen (skattebetalarna) en gång i månaden är varken okej eller bra för samhället. Arbeten finns det gott om så det finns inga som helst ursäkter för att inte arbeta så länge man har hälsan i gott skick. Vissa skärpningar har gjorts beträffande socialbidraget men mer behövs göra.

*Avskaffa ränteavdraget*

Man skall ej kunna göra avdrag på lånade pengar. Om räntan är under 100 000:-/år får du dra av 30% och över 100 000:-/år får du dra av 21%. Om man lånar tex 2 miljoner kronor, då skall man betala tillbaka 2 miljoner + bankens ränta, allt annat är orimligt och orättvist.

Ingjald Atlinger
Född 1977, från Visby. Högerkonservativ antisocialist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *