Världen

Fortsatt trubbel för Clinton

Donald Trump har minst sagt haft en tuff och stormig inledning på sin period som president. Starkt motarbetat inte bara av Demokraterna utan även av tongivande aktörer inom sitt eget parti Republikanerna. Massmedia I USA har inte heller varit nådig och har gått till frontal angrepp mot Trump och letar desperat nya anledningar till nya drev. I Sverige har man inte velat vara sämre och det skrivs spaltmeter om President tillkortakommande och påstådda affärer.

Vad man inte nämner är hur deras gunstling Hillary Clintons smutsiga affärer inte bara kostade henne presidentposten utan hur dessa fortsätter att följa henne. Nu spekulerar många amerikaner om inte en eller flera av dessa till slut kommer att hinna ifatt mrs Clinton och leda till ett för många efterlängtat åtal.

Här följer ett axplock och kort sammanfattning av några av alla dessa skandaler.

 

Mejlservern

I samband med Wikileaks publicering av läckta e-mail uppmärksammades att Hillary Clinton i egenskap av Secretary of State skött sin kommunikation via en privat server. Bortsett från att hemligheter legat öppet på en oskyddad server är det dessutom i USA lag på att officiell kommunikation skall bevaras och göras tillgänglig för granskning.

Trots detta lät Clinton förstöra över 30 000 e-mail tillsammans med mängder av datorer och mobiltelefoner. Bland dom mejl som trots detta läckte ut fanns det bevis för fler tveksamheter bland annat ”Pay to Play” mutor från olika aktörer för att få göra affärer med USA och Clintons.

Uranium One

2010 gav Obama-regeringen högst sannorlikt med Clintons goda minne ett statligt ryskt företag rätt att köpa upp 20% av USA:s innehav av anrikat uran. Detta gjorde ryssarna till den största enskilda ägare av uran i USA. Affären är i sig inte olaglig även om det etiska i att ge ryska staten inflytande över anrikat uran ifrågasätts. Speciellt då man själva attackerat Donald Trump för att samarbeta med Ryssland. Det som nu avslöjats är att omfattande mutor utbetalats av samma ryska företag till Clinton Foundation som betalning för kontraktet.

DNC

Wikileaks publicerade under 2016 läckta e-mail från demokraternas nationella kongress. I dessa framgår bland annat att det konspirerats för att hindra populära Bernie Sanders framgångar inom partiet. Bland annat mixtrade man med röstsiffor och kampanjbidrag som tilldelades Hillary Clinton istället för Sanders.

Det visade sig senare att Clinton givit enorma ekonomiska bidrag till partiet i gengäld mot rätten att välja personer till olika poster inom organisationen. Väljare som menar att Bernie Sanders borde erhållit nomineringen som partikandidat har nu lämnat in ett gruppåtal.

Clinton Foundation

Bill och Hillary Clinton driver organisationerna Clinton Foundation och Clinton Global Initiative (numer upplöst). Officiellt är dessa hjälporganisationer genom vilka familjen Clinton driver sina filantropiska engagemang. Genom Wikileaks publikationer har det dock framkommit att dessa organisationer istället används för att ta emot mutor (skattefritt) i gengäld för olika avtal och kontrakt med regeringen. Enligt journalisten Charles Ortel uppfyller dessa organisationer dock inte kraven för hjälporganisationer.

En ny utredning har nu öppnats kring Clinton Foundation ekonomiska förehavande.

Haiti Releif Fund

Bortsett från att Clinton Foundation nu misstänks för pengatvätt har medel som inbetalats till organisationen för att hjälpa Haiti efter jordbävningskatastrofen inte investerats där. Miljardbelopp som skänkts till organisationen har istället flyttats till familjens privata konton. Istället har familjen Clinton sålt ut rättigheter att exploatera Haitis naturtillgångar och bygga lyxhotell för turism.

Awan Brothers

DNC har haft ett antal anställda som haft tillgång till regeringens kommunikation. Imran Awan är nu huvudmisstänkt i vad som kan visa sig vara en mycket omfattande spionskandal. Som IT-ansvarig har Imran Awan m.fl. haft tillgång till hela regeringens kommunikation och har läckt denna till framförallt pakistansk underrättelse.

Ironin i denna skandal är att Imran Awan också haft/har kopior på all den e-mail-kommunikation som Hillary Clinton tidigare försökt destruera. Imran Awan, hans brödrar och deras fruar är nu åtalade.

FBI

Det är inte bara fd. FBI-chefen James Comey som anklagas för att ha låtit sig påverkas att skyla ovan nämnda skandaler. Flera inom FBI däribland Peter Strzok anklagas nu för att konspirera mot presidentkandidat Donald Trump i samband med valet 2016. Läckta memorandum har visat att ett flertal FBI anställda arbetat på en ”garanti” för att Trump inte skulle vinna valet. Det spekuleras nu i om denna ”garanti” är den sk. ”pee pee gate” dossiern som låg till grund för påståenden om att Trump konspirerat med Putin mot Hillary Clinton i valet.

Fusion GPS

Den sk. ”pee pee gate”-dossiern framställdes av företaget Fusion GPS som drivs av en fd. brittisk underrättelseagent. Dokumentet är ett löst sammansatt kompendium med anklagelser mot Trump som påstås visa att han haft omfattande samröre med Ryssland inför och under valet. Bland annat påstås det i dokumentet att Trump skulle ha komprometterats med hjälp av prostituerade i samband med ett besök i landet. Dokumentets många påstående saknar dock helt bevis utan är bara lösa uttalanden av onämnda personer.

Bevis har senare framkommit att såväl DNC som Hillary Clinton och Senator John McCain har betalat miljondollarbelopp för att sammanställa dokumentet med nämnda innebörd i syfte att läcka det till pressen.

Detta är bara ett axplock av skandaler som döljer sig bakom skandalrubrikerna i USA. Varför CNN, Washington Post m.fl väljer att inte rapportera dessa kan man bara spekulera i. Men sammantaget visar det på en djupt rotad korruption inom både det demokratiska partiet och FBI.

Wall Street

Hillary Clinton höll efter sin tid som utrikesminister flera tal inför stora finansiella institutioner på Wall Street som Goldman Sachs och kasserade in cirka 17 miljoner kronor. Innehållet i talen har läckt ut via Wikileaks. Hon betonade i talen hur viktigt Wall Street är för ekonomin. Bernie Sanders beskyllde henne under primärvalen för att stå Wall Street för nära.

Bengazi

Den 11 september 2012 angreps det amerikanska konsulatet i Bengazi och fyra amerikaner dödades, däribland ambassadör Chris Stevens. Hillary var utrikesminister då, och kritikerna lägger skulden på henne för det som hände. De menar att säkerheten borde ha varit högre, att hon försökte vilseleda vad som egentligen hänt, etcetera. Utretts flera gånger utan att Hillary belagts med något fel.

Lögner

Många amerikaner ser Hillary Clinton som en lögnare. det finns flera tillfällen då hon belagts med osanningar, exempelvis när hon 2008 berättade hur hon besköts av prickskyttar under ett besök i Bosnien 1996. Inte sant. Kriget var över då.

Monica Lewinsky

Bill Clinton ljög även för Hillary om sin relation med Monica Lewinsky. Men hon valde att stanna med honom. Det retar en del. Hon anklagas också för att ha uttryckt sig hotfullt mot flera av de kvinnor som anklagat Bill Clinton för övergrepp. Donald Trump har använt det i sin kampanj.

Vince Fosters

För de mest konspiratoriska så är Hillary Clinton en mördare. Även Donald Trump har tagit upp Vince Fosters död 1993. Han var nära vän till Hillary från Arkansas och arbetade som jurist för Vita huset. Han hittades död 1993 i Washington. Flera utredningar har slagit fast att det var självmord.

Travelgate

Kort efter att Bill Clinton blev president så fick sju personer från Vita husets en egen resebyrå  som fixar bland annat resor för journalister. Hillary var inblandad i beslutet och beskyllningar gjordes att Clintons i stället ville ersätta dem med egna vänner och allierade. Utreddes flera gånger utan att leda någon vart.

Whitewater

En misslyckad markaffär som Bill och Hillary Clinton gjorde på 1980-talet i Arkansas. Den som paret Clinton gjorde affärer med dömdes senare till fängelse för bland annat bedrägeri. Paret Clinton var ofta undvikande i sina svar och dokument försvann. Whitewater utreddes av en speciell åklagare men ledde inte vidare.

 

 

 

Mathias Hackzell
Född 1973 och uppvuxen i Visby. Boendes i Stockholm under tjugo år för att sedan återvända till Gotland 2013. Oberoende nationalkonservativ skribent med ett lokalpatriotiskt fokus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *